Vištiena alaus tešloje su pomidorų ir cukinijų salotomis

Salotos (vienai porcijai)

  • Cukinija, 60 g
  • Pomidorai, 60 g
  • „Lolo Roso“ salotos, 10 g
  • Salierų lapeliai, 10 g
  • Balzamiko acto sirupas, 1 a.š
  • Petražolė

Užpilas (vienai porcijai)

  • Mėlynieji svogūnai, 20 g
  • Tarkuota apelsino žievelė, 1 a.š
  • Raudono vyno actas, 10 g
  • Alyvuogių aliejus, 30 g
  • Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai

Vištiena (vienai porcijai)

  • Vištos krūtinėlė, 170 g
  • Fermentinis sūris, 30 g
  • Austrių padažas, 1 v.š
  • Miltai, 1 v.š
  • Druska, baltieji pipirai
  • Aliejus virimui

Tešla (ne vienai porcijai)

  • Alus, 200 ml
  • Kiaušinis, 1 vnt
  • Krakmolas, 1v.š
  • Miltai
  • Druska, kurkuma, ledukai

Vištiena.
Vištienos krūtinėlę perpjaukite į dvi lygias dalis. Lengvai pamuškite muštuku, kad kepsniukai būtų vienodo storio, maždaug 0,5 cm storio. Ištrinkite austrių padažu (pirkti rasite prekybos centruose). Pabarstykite šviežiai maltais baltaisiais pipirais, bei trupučiu druskos. Uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai pasimarinuoti.

Ant išsimarinavusių vištienos kepsniukų, iš abiejų pusių, uždėkite plonai atpjautus fermentinio sūrio griežinėlius ir perverkite mediniais iešmukais taip, kad laikytųsi sūris. Išvoliokite miltuose.

Taip paruoštus iešmukus merkite į alaus tešlą ir virkite aliejuje. Išvirusius iešmukus dėkite ant servetėlių, kad sugertų riebalus.

Alaus tešla.
Į indą supilkite alų, įmuškite kiaušinį, įberikite žiupsnelį kurkumos ir krakmolą. Įdėkite porą kubelių ledukų. Gerai išplakite. Dėkite miltus ir maišykite, kol gausite tirštą „blynų“ tešlą.Tešla turi lipti prie iešmukų, tokio tirštumo ji turi būti.

Užpilas.
Smulkiai supjaustykite mėlyną svogūną. Sudėkite į dubenį. Įberkite tarkuotos apelsino žievelės, kapotos petražolės. Supilkite actą. Įberkite truputį druskos, cukraus ir šviežiai maltų pipirų.

Indą įstatykite į indą su ledukais. Plona srovele pilkite aliejų ir stipriai plakite šluotele arba plaktuvu (mixeriu). Turite gauti vientisą konsistenciją. Dar kartą paskaninkite.

Laikykite šaldytuve. Prieš naudojant perplakite.

Salotos.
Nuo pomidorų nulupkite odelę. Supjaustykite skiltelėmis ir išimkite sėklas. Cukiniją sutarkuokite ilgais šiaudeliais. Sudėkite į dubenį. Įdėkite smulkiai suplėšytus salotų lapelius, salierų lapelius.

Gausiai pašlakstykite pagamintu užpilu. Palikite 10-15 minučių marinuotis.

Serviruojame.
Į lėkštę gražiai išdėkite salotas. Pašlakstykite balzamiko sirupu. Šalia išdėkite karštus, išvirtus vištienos iešmukus.

Rekomendacijos.
Neperkaitinkite aliejaus virimui. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

višt