Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmis

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmis

Paprastas, bet nuostabus patiekalas. Puikiai tinka draugų susibėgimams.

Sparneliai (vienai porcijai)
Vištienos sparneliai, 2,5-3 vnt.
Kukurūzų krakmolas, 1 v.š
Sezamo sėklos, 1 v.š
Aliejus virimui
Marinatas:
Sojos padažas, 0,5 stiklinės
Virintas vanduo, 0,5 stiklinės
Imbiero sultys, 1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Šviežias čili, kalendra

Aštrios bulvytės (vienai porcijai)
Bulvė, 1-1,5 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Čili padažas, 0,5 v.š
Paprikos milteliai, kurkuma, druska, kalendra

Kiti produktai (vienai porcijai)
Agurkas, 1 vnt. (didesnis)
Čilio padažas (sweet chili sauce), 2-3 v.š (pirktinis)
Sezamas, 1 v.š
Petražolė, šviežias čili

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisSparneliai. Iš vieno sparnelio gauname du vienetus traškių sparnelių. Imame vieną dalį nuo krūtinėlės pusės, kita dalis – sparnelio viduriukas. Pats sparnelio galiukas nereikalingas. Supjaustome, išverčiame taip, kaip matome paveikslėliuose. Išverstus sparnelius marinuojame iš vakaro.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisSojos padažą atskiedžiame virintu vandeniu iki tol, kol taps ne per sūrūs. Sudedame smulkintą česnaką, čilio ankštį, įspaudžiame imbiero sulčių, įberiame smulkintos kalendros. Sudedame vištienos sparnelius, uždengiame ir paliekame šaldytuve nakčiai marinuotis.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisPo nakties sparnelius išimame iš marinato, apvoliojame krakmolo ir sezamo sėklų mišinyje, ir verdame aliejuje, 160 C karštyje, kol gražiai apskrus, maždaug 5 minutes. Išvirtus išdedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisAštrios bulvytės. Gerai nuplauname bulves, supjaustome skiltelėmis, pašlakstome aliejumi, čilio padažu, apibarstome paprikos milteliais, kurkuma, pasūdome. Išdėliojame kepimo skardoje, kepame orkaitėje prie 180 C karščio. Iškepusias bulvytes apibarstome smulkinta šviežia kalendra ir permaišome.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisAgurkai. Agurką supjaustome gražiomis lazdelėmis.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmisServiruojame. Pašildytą lėkštę apibarstome skrudintu sezamu, išdėliojame traškius, karštus sparnelius, puošiame čilio ankštimi. Gražiai išdedame keptas bulvytes. Atskirai įpilame nuostabaus čilio padažo. Atskirai lėkštutėje serviruojame agurko lazdeles. Puošiame petražolės lapeliais.

Rekomendacijos. Atskiestas sojos padažas turi būti ne per sūrus, bet užtektinai ir sūrus. Papildomai į marinatą galite įdėti citrinžolės ar laimo lapelių. Aliejus virimui neturi būti karštesnis nei 160 C, kitaip sparnelių išorė degs o vidus nespės iškepti. Skanaus čilio padažo rasite pirkti didžiuosiuose prekybos centruose.

Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmis

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmis

Traškūs vištienos sparneliai su aštriomis bulvytėmis