Tortilijos ritinėlis su lęšių kremu, mėsa ir burokėlių blynu

Gaunasi 12 ritinėlių

Lešių kremas:

  • 100 g lęšių
  • 40 g sviesto
  • 3 ankščių kardamono
  • 3 gvazdikėlių
  • 1 anyžiaus žvaigždutės
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis cukraus
  • Žiupsnelis kario prieskonių
  • Žiupsnelis cinamono pudros

Mėsa:

  • 120 g mėsos faršo
  • 20 ml alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis penkių rūšių maltų pipirų

Blynai:

  • 50 g virtų burokėlių
  • 60 ml vandens
  • 2 kiaušinių
  • 15 g miltų
  • 5 g kukutūzų krakmolo
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis cukraus
  • 10 ml alyvuogių aliejaus (kepimui)

Kiti produktai:

  • 2 tortilijų
  • 160 g kreminio sūrio (philadelfia)
  • 2 lapai jūržolės (nori)
  • Didelė sauja įvairių daržovių skrebučių (puošimui)
  • Ryšulėlis įvairios žalumos (puošimui)
  • 12 marinuotų žaliųjų pipirų (puošiui)
  • 1 arb. š. garstyčių (puošimui)

Lęšių kremas.
Supilkite lęšius į sietą ir nuplaukite po bėgančiu vandeniu. Nuplautus lęšius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, gvazdikėlius, kardamoną, anyžių. Virkite ant mažo karščio. Dažnai skanaukite, stebėkite, kol lęšiai išvirs. Lęšiai turi būti užtektinai išvirę, tačiau nesukritę į košę. Prieš baigiant virti, įberkite druskos ir cukraus. Išvirtus lęšius nusunkite per sietą, išrinkite prieskonius, kuriuos galite išmesti.

Išvirtus nusunktus lęšius, sviestą sudėkite į elektrinį blenderį, įberkite kario prieskonių, cinamono pudros ir blendinkite iki vientisos masės. Gautą lęšių kremą, reikalui esant, papildomai nuskaninkite druska, cukrumi.

Mėsa.
Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsos faršą ir kaitinkite ant vidutinio karščio, kol faršas pradės skrusti, bus pilnai iškepęs. Nuskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais. Iškeptą mėsos faršą sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.

Lešių kremo, kepto mėsos faršo ir kreminio sūrio sumaišimas.
Į didesnį dubenį sudėkite dar neatvėsusį, ką tik pagamintą lęšių kremą, keptą mėsos frašą, kreminį sūrį ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Pabaigai, reikalui esant dar kartą nuskaninkite, druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ar kario prieskoniais.

Blynai.
Virtus, nuluptus burokėlius sudėkite į elektrinį blenderį, supilkite vandenį ir sublendinkite iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumulėlių. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą, nuskaninkite druska, cukrumi ir dar kartą gerai sublendinkite. Iš gautos masės, gerai įkaitintoje keptuvėje, kepkite lietinius.

Ritinėlių surinkimas.
Ant stalo išdėkite tortilijas. Ant jų užtepkite dalį paruoštos lęšių masės, ant viršaus dėkite po lapelį jūržolės, vėl užtepkite dalį lešių masės, toliau klokite blynus ir pabaigai vėl užtepkite likusia lęšių mase.

Kuo standžiau susukite į ritinėlius, gautus ritinėlius papildomai standžiai susukite į maistinę plėvelę, standžiai užriškite ritinėlių galus ir dėkite į šaldytuvą stingti. Ritinėlius geriausiai gaminti iš vakaro, kad būtų pakankamai laiko jiems sustingti.

Serviravimas.
Sustingusius ritinėlius išvyniokite iš plėvelės ir aštriu peiliu supjaustykite į mažesnius, maždaug 2 – 3 cm pločio ritinėlius. Supjaustytus ritinėlius gražiai išdėliokite ant akmeninės ar medinės plokštės, aplink pabarstykite daržovių skrebučiais, puoškite marinuotais žaliaisiais pipirais, garstyčiomis, žaluma. Žalieji pipirai, garstyčios „groja“ ne tik papuošimo rolę, bet taip pat priduos papildomo skonio.

Rekomendacijos.
Labai gerai nusunkite išvirtus lęšius, priešingu atveju gausis per skystas įdaras, sustingę ritinėliai nebus pakankamai kieti, sunkiai supjaustysite.
Lęšius patartina sūdyti į pabaigą juos verdant, taip lęšiai greičiau išverda.
Kad lęšiai greičiau išvirtų, iš vakaro juos galite pamerkti šaltame vandenyje.
Vietoje mėsos faršo galite imti labai mažais gabalėliais supjaustytą virtą ar keptą mėsą.
Papildomai į lešių gaminamą masę galite įberti smulkiai sukapotos įvairios žalumos.
Pagamintas šiltas įdaras turi būti užtektinai sūrus, aštrus ir pakankamai nuskanintas prieskoniais, nes jam atvėsus, skoniai „silpsta“.
Kad nebūtų per daug intensyvus burokėlių skonis, patartina naudoti jau išvirtus burokėlius.
Gaminant šį patiekalą, improvizacija yra sveikintina.

Daržovių traškučiai.
Traškučiams gaminti tinka morkos, salierų gumbai, pastarnokai, saldžios bulvės ir t.t.
Plonai supjaustytas daržoves virkite 140C karštyje įkaitintame aliejuje, kol daržovių griežinėliai aliejuje nustos kunkuliavę, gausite traškius traškučius. Išvirtus traškučius išdėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai.