sumuštinis

Sultingas sumuštinis su marinuotais cukinijos ir pomidorų griežinėliais, traškia šonine

Sumuštinis (vienai porcijai)
Balta duona, 1 riekė
„Bešamelio“ padažas, 1 didelis v.š
Virtas kumpis, 20-25 g
Kiaušinis, 1 vnt
Tarkuotas „Parmezano“ sūris, 1 v.š
Sūris „Gouda“, 20-25 g
Petražolė, druska, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas
Salotos (vienai porcijai)
Cukinija, 40 g
Pomidorai, 60 g
Šoninė, 30 g
Garstyčių užpilas, 1-2 v.š
sumuštinisSumuštinis. Sviestuke iškepame kiaušinį taip, kad trynys liktų visai minkštas. Pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais. Konditerinio žiedo pagalba išspaudžiame gražią, apvalią formą taip, kad trynys būtų per viduriuką. Tuo pačiu žiedu išspaudžiame apvalias formeles iš baltos duonytės, kumpio, bei „Gouda“ sūrio. Baltos duonytės paplotėlį gausiai aptepame „bešamelio“ padažu. sumuštinisAnt viršaus dedame virtą kumpį, kelis šviežio baziliko lapelius, bei kiaušinį. Pabarstome tarkuotu „Parmezano“ sūriu, kapota petražole, uždedame „Gouda“ sūrio griežinėlį. Gerai įkaitiname orkaitę iki 200 C karščio. Įkaitus, nustatome karštį tik iš viršaus. Sudedame paruoštus sumuštinius. Kepame kol išsilydis sūris. P8162413-001Svarbu neperkepti, kad kiaušinio trynys liktų minkštas.
sumuštinis„Bekonas“. Šalto rūkymo šoninės juosteles suveriame ant iešmukų, kepame orkaitėje, 200 C karštyje, kol „bekonas“ bus traškus.
Salotos. Pomidorus ir cukinijas supjaustome vienodo storio griežinėliais. Cukinijos griežinėlius pamirkome garstyčių padažiuke ir paliekame 10-15 minučių marinuotis. Pomidorų griežinėlius pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais.
sumuštinis
Serviruojame. Į lėkštę gražiai išdėliojame marinuotus cukinijų ir pomidorų griežinėlius, neužmirškime šviežio baziliko lapelių. Šalia dedame karštą, išimtą iš orkaitės sumuštinuką. Įbedame traškaus „bekono“ iešmuką.
sumuštinis
Rekomendacijos. Jokiais būdais neperkepkite kiaušinuko, kitaip sumuštinis bus „sausokas“. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
sumuštinis
sumuštinis