Šiltos salotos su lašiša ir šparaginėmis pupelėmis

Lašiša (vienai porcijai)

  • Lašiša, 140 g
  • Grūdėtosios garstyčios, 20 g
  • Medus, 15 g
  • Alyvuogių aliejus, 20 g
  • Konjakas, 1 v.š
  • Tarkuota citrinos žievelė, 0,5 a.š

Salotos (vienai porcijai)

  • Morkos, 40 g
  • Šparaginės pupelės, 70 g
  • Šviežias čili, 1-3 griežinėliai
  • Citrinos sultys, 1-3 v.š
  • Tarkuota citrinos žievelė, 0,5 a.š
  • Alyvuogių aliejus, 30 g
  • Druska, cukrus, baltieji pipirai
  • Raudonieji ikrai, 15-20 g
  • Salotų lapeliai, 25 g
  • Krapai, 3-5 šakelės

Lašiša.
Lašišą supjaustykite gražiomis, lygiomis juostelėmis. Išdėkite ant kepimo skardos. Viršų gausiai apšlakstykite garstyčių, medaus, konjako mišiniu. Dėkite į orkaitę su karščiu tik iš viršaus arba po „salamanderiu“ kepti. Kepkite maždaug 3-5 minutes.

Salotos.
Morkas ir šparagines pupeles supjaustykite lygiomis, maždaug 1 cm ilgio lazdelėmis. Morkas kepkite alyvuogių aliejuje ant mažo karščio, kol taps minkštos. Sudėkite pupeles, čili pipirą ir citrinos tarkuotą žievelę, kaitinkite toliau, kol iškeps šparaginės pupelės. Neperkepkite. Supilkite citrinos sultis. Paskaninkite druska, cukrumi, bei šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Atvėsinkite.

Serviruojame.
Lėkštėje gražiai išdėkite morkas su šparaginėmis pupelėmis. Ant viršaus dėkite šiltas lašišos juosteles, salotų lapelius, krapų šakeles. Aplink gražiai išdėkite raudonuosius ikrus.

Rekomendacijos.
Neperkaitinkite šparaginių pupelių, kad neprarastų žalios spalvos. Jokiais būdais neperkepkite lašišos. Naudokite nešaldytą žuvį. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!