Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")

Prancūziškas sumuštinis „Croque monsieur“

Vienas didelis sumuštinis, du sumuštiniai arba keturi maži:
Sumuštinių duonos, 3 riekės (75 g)
Bešamelio padažas, 130-140 g (receptas apačioje)
Virtas kumpis, 140 g
Sūris „Camembert“, 40-50 g
Sūris „Parmezanas“, 30 g

Salotos (vienai porcijai):
Salotų lapeliai, 20-25 g
Marinuoti agurkėliai (kornišonai), 40 g
Vytinti pomidorai, 15 g
Vyšniniai pomidorai, 40 g
Alyvuogių aliejus, 10-20 g

Bešamelio padažas (iki vieno litro):
Pienas, 1,2 l
Miltai, 80 g (4 v.š.)
Sviestas, 50 g
Druska, baltieji pipirai, muskatas

Kiti produktai (vienai porcijai):
Rūkyta šoninė, 35-40 g

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")Bešamelio padažas. Svieste apkepame miltus. Pastoviai intensyviai maišome, kad miltai nepradėtų ruduoti. Kepame, kol miltai pradės klijuotis į vieną gumulėlį, pradės blizgėti, maždaug 5 minutes. Pilame karštą pieną ir toliau intensyviai maišome šluotele, kol gausime padažo konsistenciją ir padažas nustos tirštėti. Paskaniname druska, šviežiai maltais pipirais, tarkuotu muskato riešutu. Perkošiame per sietelį, atvėsiname.Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")

Sumuštinis. Sumuštinių duonos riekę gausiai aptepame bešamelio padažu, ant viršaus dedame griežinėlius virto kumpio, sūrio juosteles. Uždedame antrą duonos riekę ir kartojame pertepimą. Pabaigoje uždedame trečią riekutę, aptepame padažu, pabarstome tarkuotu „Parmezano“ sūriu, įsmeigiame medinius iešmelius ir dedame į orkaitę kepti, prie 175-180 C karščio, maždaug 25-30 minučių (su ventiliatoriumi).

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")Salotos. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, agurkėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname vytintus pomidoriukus, permaišome su salotų lapeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi.

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")Serviruojame. Karštą sumuštinį perpjauname per pusę, galima perpjauti ir į keturias dalis. Ištraukiame medinius iešmukus ir įsmeigiame iešmukus su skrudinta šonine. Dedame į lėkštę, šalia įdedame salotų.

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")
Rekomendacijos. Pastoviai prižiūrėkite verdantį padažą, priešingu atveju pridegs. Padažą atvėsinkite, jis sutirštės, lengvai tepsis ant duonos. Vietoj „Camemberto“ sūrio, galite naudoti ir kitus minkštus sūrius, pavyzdžiui „Mocarela“. Būtinai įsmeikite iešmukus, kad kepant sluoksniai nenuslinktų vienas nuo kito. Sumuštinis orkaitėje turi užtektinai įkaisti, kad viduje įdėtas sūris lydytųsi. Nuostabus sumuštinis pusryčiams ir ne tik.

Apie receptą kalba: