Lietiniai su brokolių koše, keptu kumpiu ir sūrių padažu

Lietiniai su brokolių koše, keptu kumpiu ir sūrių padažu

Tešla lietiniams (ne vienai porcijai)
Kiaušiniai, 2 vnt
Pienas, 100 ml
Vanduo, 100 ml
Miltai
Kumpis “Parma“, 50-60 g (susukti lietiniams)
Kurkuma (žiupsnelis), druska, cukrus, augalinis aliejus (kepimui), poras (surišti lietiniams)

Brokolių košė (vienai porcijai)
Brokoliai, 120 g
Sviestas, 1 v.š
Grietinėlė, 1-2 v.š
Druska, baltieji pipirai

Sūrių padažas (vienai porcijai)
Mėlynasis pelėsinis sūris, 10 g
Sūris „Feta“, 70 g
Natūralus jogurtas, 50 g
Laimo vaisiaus sultys, cukrus

Dekoracijai
„Rukola“ salotų lapeliai
Skrūdinti migdolų lapeliai

Sūrio kremas. Į blenderį sudedame visus išvardintus pasmulkintus sūrius, supilame natūralų jogurtą. Įspaudžiame laimo sulčių. Sutriname iki vientisos masės. Paskaniname trupučiu cukraus.

Brokolių košė. Nuo brokolių kotelių nupjaustom žiedynus ir apverdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, tačiau liks neištižę ir nepraradę spalvos. Apvirtus brokolius sudedame į blenderį, įdedame gabalėlį sviesto, virintos karštos grietinėlės, paskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir triname iki vientisos masės. Paruoštą košę, reikalui esant, dar kartą paskaniname druska bei pipirais.

Blynai. Iš išvardintų produktų užsimaišome tešlą lietiniams. Kad lietiniai būtų gražiai geltonos spalvos, įberiame žiupsnelį kurkumos. Į iškepto lietinio vidurį dedame paruoštą brokolių masę.

Iš kraštų lietinį suimame taip, kad gautųsi krepšelio forma. Kartu pridedame ir plonas juosteles supjaustyto vytinto kumpio, surišame apvirto poro lapeliu. Sustatome krepšelius į kepimo skardą ir kepame orkaitėje 180C karštyje. Kepame kol kumpis paskrus.

Serviruojame. Į pašildytą lėkštę sudedame iš orkaitės išimtus lietinių krepšelius, pabarstome skrudintais migdolų riešutų lapeliais. Sūrio padažą serviruojame atskirame indelyje. Dekoracijai naudojame šviežių salotų lapelius.

Lietiniai su brokolių koše, keptu kumpiu ir sūrių padažu

Lietiniai su brokolių koše, keptu kumpiu ir sūrių padažu