lašiša ir raudoni ikrai

Lašišos kamuoliukas su karštais lietiniais bei raudonais ikrais

Lašišos kamuoliukas (vienai porcijai)

Rūkyta lašiša, 100 g
Šviežia lašiša 60-70 g
Sūris “Filadelfija”, 40 g
„Kokteilinės“ krevetės, 30 g
Raudoni ikrai, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 5 g
Blynai lietiniai, 2 vnt
Krapai, citrinos sultys, citrinos tarkuota žievelė, želatinas, alyvuogių aliejus, porai, druska, baltieji pipirai

Gaminimas:

lašiša ir raudoni ikraiKamuoliukas. Norint pasigaminti tokį žuvies kamuoliuką, mums prireiks specialių konditerinių formų. Geriausias variantas būtų silikoninės formos. Taip, kaip matome paveikslėlyje. Rūkytą lašišą supjaustome plonomis juostelėmis ir gražiai išklojame pusrutulio formas taip, kaip matome paveikslėlyje.

Įdaras. Šviežios lašišos gabalėlius pabarstome druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepame orkaitėje, maždaug 5 minutes, 180C karštyje. Atvėsiname. Sūrį “Filadelfija” sudedame į dubenį, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame tarkuotos citrinos žievelės, smulkiai kapotų krapų. Gerai permaišome. Sudedame smulkiai supjaustytas „kokteilines“ krevetes. Keptą, atvėsintą lašišą supjaustome mažais gabalėliais ir atsargiai įmaišome į sūrio masę. Paskaniname druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Paruoštą sūrio masę atsargiai išdedame į formas iki viršaus, išklotas rūkyta lašiša. Gerai sutrombuojame. Taip paruoštas formeles dedame į šaldytuvą, maždaug dviem valandom, kol sūrio masė sustings.

Sustingusias formeles išimame iš šaldytuvo. Aštriu peiliu, lašišos ir sūrio masę, išlindusią virš formelės, gražiai nupjauname, kad gautųsi lygios plokštumos. Patepame želatina ir išėmę vieną pusrutulį uždedame ant kito, esančio formelėje. Taip sujungtus pusrutulius dedame į šaldytuvą, kad susiklijuotų. Susiklijavus, atsargiai išimame iš formelių jau kamuoliukus. Išiminėjame atsargiai, nespaudžiame, kad nesideformuotų. Sujungimo vietą perrišame apvirtu poro lapu. Kad kamuoliukas blizgėtų ir gražiau atrodytų, patepame alyvuogių aliejumi.

Ikrai. Raudoną ikrą sumaišome su trupučiu alyvuogių aliejaus ir smulkiai kapotu mėlynuoju svogūnu

Serviruojame. Karštus lietinius sulankstome “armonikėle”, sudedame į pašildytą lėkštę. Ant viršaus žuvies kamuoliuką, aplink pašlakstome užpilu iš raudonų ikrų. Puošiame krapų šakelėmis.

lašiša ir raudoni ikrai

lašiša ir raudoni ikrai

Apie receptą sako: